Konu
:
Şeftali Merenge Tarifi - Şeftali Merenge Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Merenge Tarifi - Şeftali Merenge Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Merenge Tarifi - Şeftali Merenge Nasıl Yapılır
Malzeme Listesi
4 Adet Şeftali
2 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Badem
2 Adet Yumurta
Şeftali Merenge Nasıl Yapılır?
1
Bir tencere içerisinde suyu kaynatın ve şeftalileri yıkayıp, bütün halde kaynar suyun içine atın
2
5 dakika kadar şeftalileri kaynar suyun içerisinde ateşin altını kapatmadan bekletin ve süzgeç yardımı ile soğuması için bir tabağın üzerine alın
3
Sudan aldığınız şeftalileri ılıtıp kabuklarını soyun ve ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın, iç kısımları yukarı gelecek şekilde fıtın kağıdı serdiğiniz tepsiye alın
Üzerlerine birer yemek kaşığı pudra şekeri serpip yaklaşık on dakika pudra şekerini emmeleri için dinlendirin
4
Bu sirada 8 adet bütün bademi şeftaliler için ayırıp kalan bademleri ince halde çekin ya da rondodan geçirin
5
Yumurtaların aklarını hiç sarı bulaşmayacaş şekilde ayırarak bir kasede beyazlaşana kadar yaklaşık 10 dakika mikser yardımı ile çırpın
İçerisine toz şeker ilave edin ve 1-2 dakika kadar daha çırpın
6
Şeftalilerin çekirdek yuvalarına birer adet badem yerleştirin
Üzerlerine birer kaşık çırpılmış yumurta koyun
En üst kısımlara da çektiğiniz bademleri ve toz şekeri serpiştirin
7
Önceden ısıtılmış 170 derece olan fırında yumurtalar pembeleşip sertleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip ılıkken servis edin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul