Konu
:
Havuçlu Toplar Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Toplar Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Toplar Nasıl Yapılır
Malzeme Listesi
1 Kilogram Havuç
1 Paket Pötibör Bisküvi
1 Su Bardağı Fındık ya da Ceviz
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Adet Limon
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Havuçlu Toplar (Cezerye) Nasıl Yapılır?
1
Havuçları yıkayıp dışını sebze fırçası ile fırçalayın ya da bıçakla kazıyarak ince ince rendeleyerek tencereye alın
2
Rendelenmiş havuçların üzerine bir su bardağı şekeri serpiştirerek ocağın altını orta hararette olacak şekilde açın
Havuçlar suyunu salıp kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve suyu tamamen çekip yumuşayıncaya dek pişirin
3
Ocağın altını kapattıktan sonra bir adet limonun kabuğunu incecik rendeleyerek havuçlara ekleyin
Bir paket de vanilya ve 1 tatlı kaşığı tarçını dökerek iyice karıştırın
Havuçların biraz ılınmasını bekleyin
4
Bisküvileri küçük küçük kırarak tencereye ilave edin
Fındığı da havanda döverek ilave edin
Bütün harcı güzelce yoğurun
5
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve bir kaseye koyduğunuz hindistan cevizine bulayarak tabağa dizin
6
Tatlı sevenler için yağsız ve masum bir kaçamak olarak tüketebilirsiniz
Not:
Topların daha sıkı bir şekilde olabilmesi icin havuçlar piştikten sonra vanilya ile birlikte margarin de eklenebilir ama tatlının kalorisi artacaktır
Dilerseniz bitter çikolatayı benmari usulu eritin ve havuc toplarınızı içine batırıp çıkarın
Farklı bir sunum alternatifi oluşturabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul