Konu
:
Kahramanmaraş Usulü Şirinli Çorba - Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Kahramanmaraş Usulü Şirinli Çorba - Aşure
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahramanmaraş Usulü Şirinli Çorba - Aşure
Malzemeler (8 kişilik)
1 Su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut (dövme)
1/2 su bardağı kuru fasulye
1/2 lt pekmez
Biraz ceviz içi
Yapılışı
Buğday, nohut ve fasulyeyi bir tencereye koyulur, üzeri kapanıncaya kadar sıcak su dökülür
Akşamdan sabaha kadar bekletilir
Orta ısıdaki ateşte pişirilir
Pişmeye yakın pekmez ilave edilir
Pişince aşurenin çorba kıvamında olmasına dikkat edilir
Ilıyınca kaselere koyulur ve üzerine doğranmış ceviz serpilerek servis edilir, isteğe bağlı olarak tarçın da kullanılabilir
Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul