Yalnız Mesajı Göster

Kahramanmaraş Usulü Şirinli Çorba - Aşure

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahramanmaraş Usulü Şirinli Çorba - Aşure



Malzemeler (8 kişilik)
1 Su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut (dövme)
1/2 su bardağı kuru fasulye
1/2 lt pekmez
Biraz ceviz içi

Yapılışı
Buğday, nohut ve fasulyeyi bir tencereye koyulur, üzeri kapanıncaya kadar sıcak su dökülür Akşamdan sabaha kadar bekletilir Orta ısıdaki ateşte pişirilir Pişmeye yakın pekmez ilave edilir Pişince aşurenin çorba kıvamında olmasına dikkat edilir Ilıyınca kaselere koyulur ve üzerine doğranmış ceviz serpilerek servis edilir, isteğe bağlı olarak tarçın da kullanılabilir


Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara

Alıntı Yaparak Cevapla