Yalnız Mesajı Göster

Fırında Pastırmalı Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Pastırmalı Tavuk



Fırında Pastırmalı Tavuk
Fırında Pastırmalı Tavuk Tarifi - Fırında Pastırmalı Tavuk Nasıl Yapılır - Fırında Pastırmalı Tavuk Malzemeleri



Fırında Pastırmalı Tavuk

Malzeme Listesi:

500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk bonfile eti
1 çay kaşığı tuz, karabiber
varsa 2-3 yemek kaşığı soya sosu
100-150 gr çemensiz pastırma
1 paket hazır kremalı tavuk çorbası
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Fırına dayanıklı orta boy, kare ya da dikdörtgen kabı 2 yemek kaşığı sıvıyağla iyice yağlayın
Diğer taraftan, tavuk etini başka bir kaba alıp üzerine tuz, karabiber ve varsa soya sosunu ilave ederek karıştırın
Eti sosuyla birlikte, yağladığınız fırın kabına yerleştirin Soya sosu tuzlu olduğu için tuzu dikkatli kullanın İsterseniz bu aşamada 1 çay kaşığı köri de katabilirsiniz
Diğer taraftan, çemensiz pastırmayı kuş başı et formunda doğrayıp tavuk etiyle karıştırın
Hazır çorbayı orta boy bir tencereye aktarıp sütü ekleyin El blenderinin ucuna taktığınız çırpıcıyla sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte pişirin Bu arada blender ile ilgili çok sorun yaşadım Şimdi Bambi blender kullanıyorum King’ten aldım tavsiye ederim Çorba kaynamaya başlayınca ocaktan alın Henüz sıcak haldeyken tavuklu pastırmalı karışımla harmanlayıp yağlanmış fırın kabına kaşıkla yayın
Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra fırın kabını alüminyum folyoyla kapatın Yemeği 10 dakika önceden 175 dereceye veturbo fan konuma ayarladığınız fırında 35 dakika kadar pişirin Üzerindeki folyoyu alıp kaşar peyniri iyice kızarıncaya kadar, 5 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla