Konu
:
Şinitzel
Yalnız Mesajı Göster
Şinitzel
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şinitzel
Tavuk Şinitzel
Tavuk Şinitzel Tarifi - Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır - Tavuk Şinitzel Malzemeleri
Malzemeler:
500 gr – 8 adet tavuk şinitzel (kasabınızdan alırken eti hafifçe dövmesini rica edin)
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un (çok amaçlı un)
2 adet yumurta,
1 – 1,5 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1- Tavuk etini güzelce yıkayın ve süzülmesi için süzgece bırakın
2- Önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın
3- Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın
4- Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın
5- Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın
Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
6- Servis tabağına alın istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul