Konu
:
Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Malzemeleri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Malzemeleri
Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
GÜLLAÇ TARİFİ
Sütü tencereye alıp kaynatın
Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın
Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün
Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın
Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın
Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın
Karıştırıp soğutun
Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın
Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın
Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul