Konu
:
Kakaolu Fındıklı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Fındıklı Revani
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Fındıklı Revani
Malzemeler
4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan tozşeker
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan süt
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan irmik
Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan kakao
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan un
1 paket kabartma tozu
Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan çekilmiş fındık (ceviz ya da badem de kullanabilirsiniz)
Şurup için;
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın
Üzerine sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın
Diğer taraftan, un, irmik, kakao, kabartma tozu ve fındığı başka bir derin kaba koyup elinizle karıştırın
Bu karışımın üzerine yumurtalı harcı aktarın ve mikserin orta hızıyla birkaç dakika kadar çırpın
Elde ettiğiniz muhallebi kıvamdaki kek hamurunu yağlanmış 25 x 25 santimlik orta boy kare veya dikdörtgen fırın kabına aktarın
Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika pişirin
Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte pişirin
Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin
Birkaç dakika sonrada şurubu ocaktan alıp soğumasını bekleyin
Pişen revaniyi fırından alıp henüz sıcak haldeyken dilimleyin
Üzerine soğuk şurubu gezdirip şurubu çekmesi için en az 1 saat kadar bekletin
Üzerini hindistanceviziyle süsleyerek yanında dondurma ya da taze mevsim meyveleriyle servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul