Yalnız Mesajı Göster

Arap Tatlısı Nasıl Yapılır - Arap Tatlısı Malzemeleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Tatlısı Nasıl Yapılır - Arap Tatlısı Malzemeleri




MALZEMELER:

2 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 su bardağı irice parçalanmış ceviz

1 su bardağı irmik

1 su bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

50 gr erimiş margarin

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN:

1 poşet kaymak tadında şanti



YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz Bunun için;tencereye şeker ve suyu alıp,kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra kapatın ve soğumaya bırakın

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpınSonra erittiğiniz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın (Malzemelerimizde un yok)

Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor Bu karışımı yağladığımız küçük boy bir borcam tepsiye döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz

Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz

İçerisinde un olmadığı için şerbetini biraz geç çekiyorTatlıyı birkaç saaat dinlendirinki,şerbetini güzel çeksin

Kaymak tadında şantiyi tarifine göre çırpın ve tatlının üzerine yayın

Son olarak tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz(Ben ceviz ve toz antep fıstığı kullandım)

Tatlınızı dilimleyerek,servis edin(Servis esnasında biraz dikkatli olun,dağılabilir)

Alıntı Yaparak Cevapla