Konu
:
Arap Tatlısı Nasıl Yapılır - Arap Tatlısı Malzemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Tatlısı Nasıl Yapılır - Arap Tatlısı Malzemeleri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Tatlısı Nasıl Yapılır - Arap Tatlısı Malzemeleri
MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr erimiş margarin
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet kaymak tadında şanti
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz
Bunun için;tencereye şeker ve suyu alıp,kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra kapatın ve soğumaya bırakın
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın
Sonra erittiğiniz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın
(Malzemelerimizde un yok
)
Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor
Bu karışımı yağladığımız küçük boy bir borcam tepsiye döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz
Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz
İçerisinde un olmadığı için şerbetini biraz geç çekiyor
Tatlıyı birkaç saaat dinlendirinki,şerbetini güzel çeksin
Kaymak tadında şantiyi tarifine göre çırpın ve tatlının üzerine yayın
Son olarak tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
(Ben ceviz ve toz antep fıstığı kullandım
)
Tatlınızı dilimleyerek,servis edin
(Servis esnasında biraz dikkatli olun,dağılabilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul