Konu
:
Abant Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Abant Kebabı Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Abant Kebabı Tarifi
Abant kebabı İçin Gerekli Malzemeler;
2 adet patlıcan
200gr yağsız kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
5 kültür mantarı
2 çarliston biber
1 domates
1 çay kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Abant kebabı Yapılışı;
Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip içlerini oyarak çıkartın
Tuz ile ovarak 10 dakika bekletin
Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kadar kavurun
Salça ekleyin
Et, doğranmış biber, mantar ve domatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiber ilave edin
Karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Abant kebabı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul