Yalnız Mesajı Göster

Abant Kebabı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abant Kebabı Tarifi



Abant kebabı İçin Gerekli Malzemeler;
  • 2 adet patlıcan
  • 200gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 5 kültür mantarı
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için
  • Ayçiçeği yağı

Abant kebabı Yapılışı;Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip içlerini oyarak çıkartın Tuz ile ovarak 10 dakika bekletin Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kadar kavurun Salça ekleyin Et, doğranmış biber, mantar ve domatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ilave edin
Karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
Abant kebabı artık hazır, afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla