Konu
:
Milföylü Tahinli Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Tahinli Çörek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Tahinli Çörek
Milföylü Tahinli Çörek
milföy çöreği - pekmezli milföy çöreği - milföylden çörek nasıl yapılır
Kullanılacak Malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri (üstü için)
1 su bardağı bardağı toz şeker
Milfoy hamuru (hazır veya yaprak hamurundan kendinizde yapabilirsiniz)
2 çay bardağı dövülmüş ceviz (içi için)
1 çay bardağı tahin (içi için)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı pekmez
1 adet yumurta
Hazırlanma Şekli
Tahin, pekmez, şeker, ceviz, tarçın, vanilya karıştırın iç olarak kullanın
Milföy hamurunu yarım cm kalınlığında açın
Bir yuvarlak kalıp ile bütün daireler kesiniz (su bardağı ile de kesebilirsiniz)
Üç tane yuvarlağın ortasından ikinci bir kalıpla kesin
En alta kesilmemiş yuvarlak (ortası kesilmemiş) onun üzerine ortası kesilmiş 3 yuvarlakları yumurta akı sürerek yapıştırın
Üsteki boşluktan tahinli içi koyun
Üzerine ortalardan çıkardığınız yuvarlak ile kapatınız
(Bu bir tanesi) Diğer kalan hamurlarda aynı işlemleri tekrarlayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün
(yumurta sarısını az şekerli veya reçeli su ile karıştırsanız çöreğeniz parlak olur
) Önceden ısıtılmış 180c fırında pişirin
Servis tabağında üzerine pudra şekeri serpin
Not: Hamuru pişirip içini sonradan da koyabilirsiniz
Rulo olark yapıp içine iç konur
Gül şeklinde sarabilirsiniz
Ay şeklinde de şekil verebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul