Konu
:
Mayasız Gül Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Mayasız Gül Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayasız Gül Böreği
Mayasız Gül Böreği
Mayasız Gül Böreği Tarifi - Mayasız Gül Böreği Nasıl Yapılır - Mayasız Gül Böreği Malzemeleri
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un
İç malzemesi
4 adet haşlanmış patates
150 gr
Beyaz peynir
Maydanoz veya dereotu (ikisi birden de olur)
Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biberGül böreğinin yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dakika dinlendirin
Her bir parçayı un serperek, oklavayla açabildiğiniz kadar açın
( Çok ince olmasına gerek yok, çünkü zaten gevrek bir hamur)
Açtığınız yufkayı dörde bölün
Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün
Geniş kenarlarına içten koyup, rulo yapın ve gül gibi dolayın
Bütün hamur bittikten sonra, üzerlerine de yağ sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Böreğimiz çok gevrek
Hamur malzemeleri zarf böreğinin hamuruyla aynı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul