Yalnız Mesajı Göster

Ev Usulü Karışık Pide

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü Karışık Pide



Ev Usulü Karışık Pide
Ev Usulü Karışık Pide Tarifi - Ev Usulü Karışık Pide Nasıl Yapılır - Ev Usulü Karışık Pide Malzemeleri





Malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
  • Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı
  • Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın
  • Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın
  • Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın
  • Orta kısmını açık bırakın Kenarlara bastırın
  • 1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün
  • 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
  • Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin Eriyince fırından çıkarın

Alıntı Yaparak Cevapla