Konu
:
Ev Usulü Karışık Pide
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü Karışık Pide
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü Karışık Pide
Ev Usulü Karışık Pide
Ev Usulü Karışık Pide Tarifi - Ev Usulü Karışık Pide Nasıl Yapılır - Ev Usulü Karışık Pide Malzemeleri
Malzemeler
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
100 gr
beyaz peynir
Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı
Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın
Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın
Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın
Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın
Orta kısmını açık bırakın
Kenarlara bastırın
1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün
250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin
Eriyince fırından çıkarın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul