Konu
:
Cevizli Açma
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Açma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Açma
Cevizli Açma
Cevizli Açma Tarifi - Cevizli Açma Nasıl Yapılır - Cevizli Açma Malzemeleri
Cevizli Açma
1 su bardağı ılık su
1 kibrit kutusu yaş maya
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
alabildiği kadar un
100 gr
margarin
100 gr
ceviz
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Ilık su yoğurma kabına alınır, şeker, tuz, maya eritilir
Sıvıyağ ilave edilir
Alabildiği kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, üzeri bir kapakla lapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır
Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalr koparılıp, elde inceltilip açılır
Üzerime yumuşamış margarin sürülür
Dövülmüş ceviz içi serpilir
Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır
Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörekotu serpilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızaran kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul