Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Açma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Açma



Cevizli Açma
Cevizli Açma Tarifi - Cevizli Açma Nasıl Yapılır - Cevizli Açma Malzemeleri



Cevizli Açma

1 su bardağı ılık su
1 kibrit kutusu yaş maya
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
alabildiği kadar un
100 gr margarin
100 gr ceviz
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu

Ilık su yoğurma kabına alınır, şeker, tuz, maya eritilir Sıvıyağ ilave edilir Alabildiği kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır, üzeri bir kapakla lapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalr koparılıp, elde inceltilip açılır Üzerime yumuşamış margarin sürülür Dövülmüş ceviz içi serpilir Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörekotu serpilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızaran kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla