06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tarifi - Kıymalı Pide Nasıl Yapılır - Kıymalı Pidenin Hazırlanışı
Malzemeler
1 paket margarin
1 yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
1 bardak ılık su
Yeteri kadar un
Ceviz yaş maya
250 gr kıyma
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Maya bir bardak su, tuz ve şekerle iyice ezilir Un ve yağ konup tekrar ılık su ilavesiyle yumuşak hamur yapılır
Hazırlanan hamurun üzeri örtülür, ılık bir yerde mayalandırılır Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, ortası biraz şişkin kenarları ince, oval hamurlar hazırlanır
Öte yandan bir tencereye veya bir tavaya kıyma, ince doğranmış soğan ve yağ konur Soğanlar sararınca et de saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur
Sonra tava ateşten alınır ve içine maydanoz, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır Hazırlanan bu kıymalı börek içi açılan hamurlara konur, ince kenarları, iç biraz gözükecek şekilde kapatılıp pide şekli verilir
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve sıcak fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir Fırından alınıp, sıcak servis yapılır
|
|
|