Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Pide

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Pide



Kıymalı Pide
Kıymalı Pide Tarifi - Kıymalı Pide Nasıl Yapılır - Kıymalı Pidenin Hazırlanışı



Malzemeler
1 paket margarin
1 yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
1 bardak ılık su
Yeteri kadar un
Ceviz yaş maya
250 gr kıyma
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı
Maya bir bardak su, tuz ve şekerle iyice ezilir Un ve yağ konup tekrar ılık su ilavesiyle yumuşak hamur yapılır

Hazırlanan hamurun üzeri örtülür, ılık bir yerde mayalandırılır Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, ortası biraz şişkin kenarları ince, oval hamurlar hazırlanır

Öte yandan bir tencereye veya bir tavaya kıyma, ince doğranmış soğan ve yağ konur Soğanlar sararınca et de saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur

Sonra tava ateşten alınır ve içine maydanoz, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır Hazırlanan bu kıymalı börek içi açılan hamurlara konur, ince kenarları, iç biraz gözükecek şekilde kapatılıp pide şekli verilir

Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve sıcak fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir Fırından alınıp, sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla