Yalnız Mesajı Göster

Anasonlu Köy Ekmeği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anasonlu Köy Ekmeği



Anasonlu Köy Ekmeği
Anasonlu Köy Ekmeği Tarifi - Anasonlu Köy EkmeğiNasıl Yapılır - Anasonlu Köy Ekmeği Malzemeleri


MALZEMESİ
BİRİNCİ GÜN:
1+1/2 desilitre ılık su
25 gram taze maya
2 çaykaşığı toz anason
1+1/2 desilitre kepek unu
İKİNCİ GÜN:
3+1/2 desilitre ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre kepek unu

HAZIRLANIŞI
Suyu, unu, mayayı ve baharatları karıştırıp hamuru yapın Üzerini kapayıp bir gece dinlenmeye bırakın Ertesi gün suyu, yağı ve tuzu ekleyin Hamuru yoğurun ve yarım saat kabarmasını bekleyin Hamuru yuvarlak bir somun biçimine getirip bolca unlanmış bir sepetin içine yerleştirin 40 dakika dinlendirin Fırını 200 derece ısıtın Hamuru dikkatlice sepetten çıkarıp yağlanmış tepsiye koyun 40 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla