Konu
:
Anasonlu Köy Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Anasonlu Köy Ekmeği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Anasonlu Köy Ekmeği
Anasonlu Köy Ekmeği
Anasonlu Köy Ekmeği Tarifi - Anasonlu Köy EkmeğiNasıl Yapılır - Anasonlu Köy Ekmeği Malzemeleri
MALZEMESİ
BİRİNCİ GÜN:
1+1/2 desilitre ılık su
25 gram taze maya
2 çaykaşığı toz anason
1+1/2 desilitre kepek unu
İKİNCİ GÜN:
3+1/2 desilitre ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre kepek unu
HAZIRLANIŞI
Suyu, unu, mayayı ve baharatları karıştırıp hamuru yapın
Üzerini kapayıp bir gece dinlenmeye bırakın
Ertesi gün suyu, yağı ve tuzu ekleyin
Hamuru yoğurun ve yarım saat kabarmasını bekleyin
Hamuru yuvarlak bir somun biçimine getirip bolca unlanmış bir sepetin içine yerleştirin
40 dakika dinlendirin
Fırını 200 derece ısıtın
Hamuru dikkatlice sepetten çıkarıp yağlanmış tepsiye koyun
40 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul