Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Karadeniz Pidesi Nasıl Hazırlanır

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Karadeniz Pidesi Nasıl Hazırlanır



Peynirli Karadeniz Pidesi Nasıl Hazırlanır
peynirli pide tarifi - karadeniz pidesi yapılışı - karadeniz pidesi nasıl yapılır - karadeniz pidesi çeşitleri

Peynirli pidenin yapılışında hamur kıymalı pidedeki gibi hazırlanır

Su ,un,yaş,maya ,seker,tuz, tüm pide çeşitleri için ortak malzemelerdirPeynirli pidenin ise ana malzemesi 400 gr köy petniridirpeynirli pidenin yapılışı ,hamurun açılısı bakımından kıymalı pideden farklıdır

200 gr yumak halindeki hamur el yardımıyla 10 cm yarı capında bir daire biçiminde fakat kenarları kıvrılarak bir yuvarlak havuz oluşturulurKıvrılan kenarlara yumurta sarısı sürülüp içersine daha önceden rendelenenKöy peyniri koyulup fırına sürülür 10-15 dk sonra fırından cıkarılıp servise sunulur

"Kıymalı ve Peynirli Pidelerin "dışında ; Kavurmalı, Sucuklu , Karışık, Kaşarlı, Kuşbaşı pide çeşitleride mevcuttur Bu çeşitlerin Yapılışları da Kıymalı pide yapılışına çok benzer Kıyma yerine diğer malzemeler kullanılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla