Konu
:
Kıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır
Kıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır
karadeniz pidesi tarifi - kıymalı pide içi nasıl hazırlanır - kıymalı karadeniz pidesi tarifi
Tuz ,un,seker ve yas maya su içinde eritilir
içersine azar azar un yedirilerek yoğrulur
hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulduktan sonra ,30 dakika hamur dinlendirilir
Dinlendirilen hamur 200 gr
olarak parçalnıp yumak haline getirilir
Yumak haline getirilen hamur daha kolay açılması için 15 dk
beklemeye alınır
Bekletilen hamur el yardımıyla kayık şeklinde 30-35 cm uzunluğunda 10-15 cm eninde açılır
Ayrı bir kapta kıymamız kavrulur ve içersine küp şeklinde şoğan eklenir
Tuzunu da attıktan sonra soğumaya bırakılır
Açılan hamurlara bu iç tercihine göre konur
Açılan hamur ortasına boylamasına malzemelerden yeterince konur
Malzemenin dışında kalan hamurlar malzemenin üzerine doğru kıvrılıp iki kenrda birleştirilerek kapatılır
Üzewrine yumurta sarısından çırparak yapılan bulamaç sürülür
300 dereceli fırında pişirmeye bırakılır
10-15 dk fırında kaldıktan sonra ,çıkarılıp içersine tereyağı koyularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul