Konu
:
Haşhaşlı Kahvaltı Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Kahvaltı Çöreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Kahvaltı Çöreği
Haşhaşlı Kahvaltı Çöreği
kahvaltılık çörek tarifi - haşhaşlı çörek nasıl yapılır - kahvaltılık haşhaş çöreği
Malzeme:
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı Tuz
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
4 su bardağı Bizim Mutfak Un
İç Malzeme için :
1 çay bardağı çekilmiş haşhaş
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Un ve kabartma tozunu birlikte hamur kabına eleyin
Tuz ve sıvı malzemeleri ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun
Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın
Haşhaşı rondo yardımı ile yağı çıkana kadar ince çekin
Dinlenen hamuru üç eşit bezeye bölün ve yufka büyüklüğünde açın
Çekilmiş haşhaşı bir fırça ile yufkanın üzerine sürün, çekilmiş cevizleri serpiştirin ve rulo şeklinde sarın
Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra dilimleyin
Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye dek pişirin
Tepsiyi ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul