Konu
:
Zeytinli Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Çörek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Çörek
Zeytinli Çörek
Zeytinli Çörek Tarifi - Zeytinli Çörek Yapılışı - Zeytinli Çörek Nasıl Yapılır - Zeytinli Çörek Malzemeleri
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket Piyale kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı çiçek yağı
- 1 yumurta beyazı,
- Tuz
- Susam
- Çörek otu
- Piyale un
Hazırlanışı:
1,5 su bardağı ılık süt içine 1 paket Piyale kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker konulur ve 10 dakika beklenir
Daha sonra içine 1 su bardağı çiçek yağı,1 yumurta beyazı, tuz ve yeterince Piyale un eklenip karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir
Üzeri kapatılarak ılık bir ortamda 1 saat dinlendirilir
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde açılır, içine zeytinli iç malzemeden konularak hamurun uç kısımları ortada birleştirilir ve ters çevrilerek yağlanmış fırın tepsisine (yağlı kağıt da kullanılabilir) yerleştirilir
Üzerine yumurta sarısı, susam, çörek ötü dökülerek180 derece de fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul