Konu
:
Kıymalı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Pide
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
ev yapımı kıymalı pide - kıymalı pide içi nasıl hazırlanır - pide tarifleri
Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 adet kuru soğan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı şeker
Damak tadınıza göre tuz
Ilık su
Hazırlanışı
Mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritip içine 1 çay kaşığı şeker ekleyip karıştırın
Margarini yakmadan eritin
Derin bir yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın
Maya, tuz, erimiş margarin ve bir miktar ılık su ekleyip karıştırın
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun
Gerekirse ılık su ve un ekleyin
Hamuru dinlenmesi için kabarana kadar bekletin
Harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın
Tavaya soğan ve kıymayı alıp suyunu çekene kadar kavurun
Soğuması için bekletin
Kabaran hamuru bezelere ayırın
Her bir bezeyi uzunlamasına açın
Üzerine hazırladığınız harçtan koyup yayın
Kenarlarını pide şeklinde kıvırarak kapatın
Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Her bir pidenin üzerine küçük parçalara bölünmüş margarin koyun
Oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri çıkarana kadar pişirin
Üzeri kızardığında fırından çıkarıp pidelerin üzerine yağ sürün
Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin
Sıcakken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul