Konu
:
Zeytin Ezmeli Açma
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Ezmeli Açma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Ezmeli Açma
Zeytin Ezmeli Açma
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi - Zeytin Ezmeli Açma Nasıl Yapılır - Zeytin Ezmeli Açma Malzemeleri
Malzemeler :
1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket yaş maya
1 Yumurta (akı içine-sarısı üzerine ama 1 tane yumurta sarısı yetmiyor ilave gerekiyor)
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için yumuşamış tereyağı
Zeytin ezmesi
Aldığı kadar un
Çörek otu
Yapılışı:
1- Kabın içine mayayı koyup üzerine ılık suyu ilave edip mayayı eritiyoruz
Üzerine ılık sütü, sıvıyağı,yumurta akını koyup karıştırıyoruz
2- Unu,şekeri,tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz
Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz
(Çok un eklemeyin sert olur elden biraz yapışarak kurtarın,iyice yoğurun unuda elerseniz daha güzel oluyor)
3- Kabın üzerini streçle kapatıp, bezle sarıp 1 saat kabarmasını bekliyoruz
Kabaran hamurdan parçalar kopartıp yuvarlıyoruz, bir parça tereyağı alıp üzerine sürerek elimizle açıyoruz, içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapıp hamurun uçlarını birleştirerek yuvarlak açma şeklini veriyoruz
4- Tepside mayalanması için biraz daha bekletip (kabarana kadar) üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz
2 tepsi 22 adet oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul