Yalnız Mesajı Göster

Zeytin Ezmeli Açma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Ezmeli Açma



Zeytin Ezmeli Açma
Zeytin Ezmeli Açma Tarifi - Zeytin Ezmeli Açma Nasıl Yapılır - Zeytin Ezmeli Açma Malzemeleri




Malzemeler :

1 Su bardağı ılık su
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket yaş maya
1 Yumurta (akı içine-sarısı üzerine ama 1 tane yumurta sarısı yetmiyor ilave gerekiyor)
3 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için yumuşamış tereyağı
Zeytin ezmesi
Aldığı kadar un
Çörek otu

Yapılışı:

1- Kabın içine mayayı koyup üzerine ılık suyu ilave edip mayayı eritiyoruzÜzerine ılık sütü, sıvıyağı,yumurta akını koyup karıştırıyoruz

2- Unu,şekeri,tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz (Çok un eklemeyin sert olur elden biraz yapışarak kurtarın,iyice yoğurun unuda elerseniz daha güzel oluyor)

3- Kabın üzerini streçle kapatıp, bezle sarıp 1 saat kabarmasını bekliyoruz Kabaran hamurdan parçalar kopartıp yuvarlıyoruz, bir parça tereyağı alıp üzerine sürerek elimizle açıyoruz, içine zeytin ezmesi sürüp rulo yapıp hamurun uçlarını birleştirerek yuvarlak açma şeklini veriyoruz

4- Tepside mayalanması için biraz daha bekletip (kabarana kadar) üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz 2 tepsi 22 adet oluyor


Alıntı Yaparak Cevapla