Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Gözleme 2

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Gözleme 2



Kabaklı Gözleme 2
Kabaklı Gözleme Tarifi - Kabaklı Gözleme Yapılışı - Kabaklı Gözleme Nasıl Yapılır - Kabaklı Gözleme Malzemeleri



5 su bardağı un,
1 orta boy kabak,
1 su bardağı sıvı yağ,
tuz, karabiber

Un, tuz, ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın, orta boy bezeler yapın ve merdaneyle ince yufkalar açın Kabağın kabuklarını soyun ve doğrayın Kendi suyu ile pişirin
Püre haline gelince tuzu ve karabiberi arzuya göre koyun Soğanı ince ince kıyın sıvı yağda pembeleşti-rin ve püre haline getirdiğiniz kabağı içine katın
Yufkaları çok hafif yağlayıp katlayın Bohça haline getirin, bir katına harcı koyun Teflon tavada ön yüzünü yağ koymadan hafif pişirin Ters çevirin ve pişen yüzü hafif yağlayın Tekrar çevirin
Diğer yüzünü de hafif yağlayın Tekrar çevirin Böylece gözlemenin iki tarafı da pişmiş oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla