Konu
:
Sembüsek Gözleme Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Sembüsek Gözleme Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sembüsek Gözleme Yapılışı
Sembüsek Gözleme Yapılışı
Sembüsek Gözleme Tarifi - Sembüsek Gözleme Yapılışı - Sembüsek Gözleme Nasıl Yapılır - Sembüsek Gözleme Malzemeleri
Sembüsek - Deniz Hanım'ın Mutfağı: Mardin
İç harcı için;
Yarım kg yağlı kuzu kıyma
1 kg kuru soğan
6 adet kırmızı biber
6 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım paket margarin
Sıvıyağ
İsot
Karabiber
Hamuru için
Un
Su
Tuz
YAPILIŞI
1 Kg kuru soğan soyulup temizlenerek sudan geçirilir
6 adet kırmızı biber ile 6 adet yeşil biberin çekirdekleri temizlenerek sudan geçirilir
Ardından tüm harç rondodan geçirilerek ince kıyım haline getirlir
Tüm harcı el ile sıkarak acı suyu çıkarılır
Amaç harcın birbirine özdeşleşip dağılmamasıdır
Tüm harç bir kaba konularak içerisine, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım paket margarin, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı isot ve yarım kg yağlı kuzu kıyma ile tüm malzemeler yoğrulur
İçerine 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenerek yeniden yoğrulur
1 kabın içerisine 2 kase un konulup ortası açılır
2 tatlı kaşığı tuz tam ortasına konularak yavaş yavaş su eklenip yoğrulur
Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur
Avuç içi büyüklüğünde hamurdan parçalar alınarak bezeler haline getirilir
Bezeler çok inceltilmeden açılarak içerisine iç harç konulup yarım ay şeklinde kapatılır
Kenarlarına tırnak yardımı ile bastırılarak iyice kapatılır
Fırın tepsisi ayçiçek yağı ile yağlanarak fırın 200 derecede ısıtılmaya bırakılır
1 adet yumurta sarısı kırılıp çırpılarak sembuseklerin üzerine sürülür
Fırının derecesi 250 dereceye ayarlanarak ortalama 30 dakika kadar pişirilir
Yemeğimiz 6-8 kişilik servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul