Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Ladenia

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Ladenia



Domatesli Ladenia
Domatesli Ladenia Tarifi - Domatesli Ladenia Yapılışı - Domatesli Ladenia Nasıl Yapılır - Domatesli Ladenia Malzemeleri





malzemeleri
Hamuru için

200 ml ılık su

Yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

3~35 su bardağı un

Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için

3 dilimlenmiş domates

1 kırmızı soğan (ince doğramış)

1/3 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Taze çekilmiş karabiber

Kuru kekik

Taze kekik

Domatesli ladenia hazırlanışı

Pratik hamurişi tarifleri arasında özel bir yere sahip Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın

Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın

Ladenia: Yunanlılar’ın pizzaya verdikleri isim

Alıntı Yaparak Cevapla