06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Gözleme
Kabaklı Gözleme
Kabaklı Gözleme Tarifi - Kabaklı Gözleme Yapılışı - Kabaklı Gözleme Nasıl Yapılır - Kabaklı Gözleme Malzemeleri
Malzeme
- Hamuru için:
- 1 Su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 paket Kabartma tozu
- Harcı:
- 2 adet kabak
- 3 adet Taze soğan
- 2 yemek Sana Crème Bonjour (erimiş)
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı Kuru nane
- 1 tatlı kaşığı Kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Kızartmak için:
- Sıvı Sana
Hazırlanışı
Kabakların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz
Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız
Dereotunu ince ince kıyınız
Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour'u kızdırıp,içine rendelenmiş kabağı, kıyılmış dereotunu, kuru naneyi, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi koyup, kabaklar kavrulurken bıraktıkları suyu çekinceye kadar 10-15 dakika kavurunuz
Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alınız
Harç soğurken, derin bir kâsede yumurtaları,unu,kabartma tozunu, tuzu, erimiş - soğumuş Sana Kase, sütü koyup bir mikser veya çırpıcı yardımı ile boza kıvamına gelene kadar karıştırınız
En son olarak içine soğuttuğunuz harcı ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız
Yayvan bir tavaya az sıvı Sana'yı koyup, yağı - tavaya kâğıt bir peçete ile fazlasını aldıktan sonra kızdırınız
Kabaklı hamuru kâseden bir kepçe yardımı ile alıp, istediğiniz büyüklükte tavaya döküp, her iki tarafı iyice kızarana kadar pişiriniz
Kabaklı gözlemeleri sıcak olarak servis ediniz (Kahvaltı için sıcak gözlemelerin üzerine Sana Crème Bonjour veya Sana ekmek üstü sürüp, servis edebilirsiniz )
|
|
|