Konu
:
Patatesli Arnavut Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Arnavut Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Arnavut Böreği
Patatesli Arnavut Böreği
Patatesli Arnavut Böreği Tarifi - Arnavut Böreği Patatesli - Patatesli Arnavut Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Malzemeler:
500 gr un 1 paket instant maya tuz 150 gr margarin ½ su bardağı sıvı yağ İç Malzemesi: ½ kg patates 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Kırmızı biber, tuz Karabiber
Tarif:
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine Un elenir üzerine tuz ve maya ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır
Hazırlanan hamur 12-14 beze yapılır
Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılır
Açılan hamurun üzerine eritilmiş ve sıvı yağ konulmuş karışımdan 1-2 yemek kaşığı konularak katlanır
Hamurların 6-7 tanesi birbirinin içine katlanarak bir hamur elde edilir
Diğer kalan bezelerde aynı şekilde yağlanıp bir hamur daha ede edilir
Elde edilen yağlı hamurlar dinlendirilir
Bu arada böreğin içi hazırlanır
Patatesler rendelenir,üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğan konulup kavrulur
Bu arada dinlenen hamurlardan bir tanesi fırın tepsisi büyüklüğünde açılıp yağlanan tepsiye yayılır
Üzerine hazırlanan iç konulur
İkinci parçada aynı şekilde açılıp için üzerine konulur ve alttaki parça üstekinin üzerine gelip kenar yapacak şekilde kapatılır
Üzeri iyice yağlanıp sıcak fırında nar gibi kızartılıp sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul