Konu
:
Sarıyer Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sarıyer Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarıyer Böreği
Sarıyer Böreği
Sarıyer Böreği Tarifi - Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır - Sarıyer Böreği Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 Gram Margarin (Hamuru Açmak İçin)
İç Harcı İçin
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
3 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Adet Soğan
250 Gram Kıyma
Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?
İç Malzemesini Hazırlamak İçin:
1
Bir tavaya 3 kaşık sıvıyağ koyun ve kıymayı kavurmaya başlayın
2
Kıymanın rengi dönmeye başlayınca ince ince kıydığınız soğanları ekleyin
Sonra da dolmalık fıstık ve saplarını ayıklayıp yıkadığınız kuş üzümlerini ekleyin
3
Soğanların da rengi değiştiğinde karabiber, pulbiber ve tuzunu dilediğiniz kadar ekleyerek karıştırın ve ocağın altını kapatın ve harcı ılımaya bırakın
4
Dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz
Böreğin Yapımı:
1
Yumurta ve 3 yemek kaşığı sıvıyağı çırpın
2
2 su bardağı unu üzerine ilave edin, 1 tatlı kaşığı tuz ve yaklaşık 1 su bardağı ılık suyu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın
3
Hamurun ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekir
Buna göre bir miktar daha un ya da su ekleyebilirsiniz
Çok sert olmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun
4
Hamuru hazırladıktan sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
5
Düz bir zemin üzerine parmaklarınızın ucu ile un alarak serpin ve hamuru açın
Üzerine bir yemek kaşığı kadar margarini dağıtarak sürün ve dört tarafından katlayarak (sanki bohça kapatır gibi) bozdolabında 15 dakika daha dinlendirin
6
Çıkardğınız hamuru yeniden açın ve yeniden yağlayarak buzdolabında dinlendirin
Bu işlemi bir kez daha yapın
(Toplamda 3 kere)
7
Hamur hazır olduktan sonra iki parçaya bölün ve her bir parçayı olabildiğince ince açın
8
Açtığınız yufkaların içine kıymalı harcı paylaştırın ve rulo şeklinde katlayın
9
Katlana hamurları yuvarlak tepsi içine ortasından başlayarak yuvarlak bir şekilde sararak yerleştirin
10
Tepsiyi buzdolabında 7 saat kadar bekletin
11
Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine bir adet yumurta sarısı ve iki kaşık sıvıyağı çırparak hazırlayacağınız karışımı sürün
12
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin
20 dakikadan sonra tepsiyi çıkarmayarak 10 dakika daha fırında bekletin
Böreğin üzeri kızardığında servise hazırdır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul