Konu
:
Çerkez Gözlemesi
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Gözlemesi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Gözlemesi
Çerkez Gözlemesi
Çerkez Gözlemesi Tarifi - Çerkez Gözlemesi Yapılışı - Gözleme Nasıl Yapılır - Çerkez Gözlemesi Malzemeleri
Malzemeler
Hamur için;
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
1-2 çay kaşığı kırmızı toz biber (karabiber de katabilirsiniz)
Ayrıca;
2 adet orta boy haşlanmış patates
50 - 60 gr tereyağı
Hazırlanışı
Hamuru hazırlamak için; un , biber ve tuzu derin bir kaba koyun
Bir taraftan suyu azar azar ilave ederken bir taraftan da yoğurmaya başlayın
Kulak memesi yumuşaklığında ve hafifçe elinize yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar - bezeler koparıp parçaları hafif unlu tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın
Açtığınız hamurların içine haşlayıp rendelediğiniz patatesten koyun
Kenarlarını ortada toplayıp büzün ve tekrar yoğurarak beze haline getirin
Bezeleri mümkün olduğu kadar ince ve yemek tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın
Bütün bezelere aynı işlemleri uygulayın
Hazırladığınız gözlemeleri yanmaz yapışmaz tavada ya da sacda önlü arkalı pişirin
Pişirdiğiniz gözlemeleri tereyağı ya da margarinle yağlayıp üst üste koyun
Dilimleyerek çayın yanında peynirle, reçelle servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul