Konu
:
Tavuklu Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantı
Tavuklu Mantı
Tavuklu Mantı Tarifi - Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır - Tavuklu Mantı Malzemeleri
Tarif Malzemeleri
5 TANE yufka
1 bardak sıvıyağ-su karışımı
haşlanmış tavuk (didiklenmiş)
tuz-karabiber tavuğu tatlandırmak için
2 bardak tavuksuyu
1 kase sarmısaklı yoğurt
üzeri için tereyağ-toz kırmızı biber
Tarifin Hazırlanışı
Öncelikle tavuk haşlanıp didiklenip tuz ve karabiberle tatlandırılacak , daha sonra ortadan 2 ye ayrılan yufkalar hafifçe yağlı su ile ıslatılıp tavuklu harç konup sıkı sıkı sarılarak dik olarak tepsiye dizilecek,tüm yufkalar bitince fırınlanacak 2 bardak tavuk suyu dökülüp 5 dak kadar fırında çekmesi beklenecek
Çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis edilecek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul