Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Mantı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantı



Tavuklu Mantı
Tavuklu Mantı Tarifi - Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır - Tavuklu Mantı Malzemeleri



Tarif Malzemeleri

5 TANE yufka
1 bardak sıvıyağ-su karışımı
haşlanmış tavuk (didiklenmiş)
tuz-karabiber tavuğu tatlandırmak için
2 bardak tavuksuyu
1 kase sarmısaklı yoğurt
üzeri için tereyağ-toz kırmızı biber

Tarifin Hazırlanışı
Öncelikle tavuk haşlanıp didiklenip tuz ve karabiberle tatlandırılacak , daha sonra ortadan 2 ye ayrılan yufkalar hafifçe yağlı su ile ıslatılıp tavuklu harç konup sıkı sıkı sarılarak dik olarak tepsiye dizilecek,tüm yufkalar bitince fırınlanacak 2 bardak tavuk suyu dökülüp 5 dak kadar fırında çekmesi beklenecekÇıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis edilecek

Alıntı Yaparak Cevapla