Konu
:
Afyon Patlıcan Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Patlıcan Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Patlıcan Böreği
Afyon Patlıcan Böreği
Patlıcan Böreği - Afyon Yöresel Yemekleri - Afyon Patlıcan Böreği Nasıl Yapılır - Afyon Patlıcanlı Börek Tarifi
Malzemeler
2 kg patlıcan
600 g yağsız kıyma
1 demet maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
4 adet biber (sivri tercih edilir)
6 yumurta
2 adet domates
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Patlıcanların dış kabuklarını dötr yanından alacalı bir şekilde soyduktan sonra hepsi kuşbaşı şeklinde doğranır
Kızgın yağda kızartılarak süzgece alınır
Kıymanın içine maydanoz, yumurtalar, tuz,kimyon, karabiber ilave edilir
Süzgeçte yağı süzülmüş patlıcanların yarısı alınarak fırın tepsisine yayılır
Üzerine hazırladığımız harcın yarısı ilave edilir
Artan patlıcanları eklenir, geri kalan harç üzerine ilave edilir
Halka biçiminde doğranmış domatesleri böreğin üzerine yerleştirilir, aralarına sivri biberler konulur ve kızgın fırında 40 dakika pişirilerek sıcak servis yapılır
Arzuya göre salata veya ayranla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul