Yalnız Mesajı Göster

Afyon Patlıcan Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Patlıcan Böreği



Afyon Patlıcan Böreği
Patlıcan Böreği - Afyon Yöresel Yemekleri - Afyon Patlıcan Böreği Nasıl Yapılır - Afyon Patlıcanlı Börek Tarifi


Malzemeler
2 kg patlıcan
600 g yağsız kıyma
1 demet maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
4 adet biber (sivri tercih edilir)
6 yumurta
2 adet domates
2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Patlıcanların dış kabuklarını dötr yanından alacalı bir şekilde soyduktan sonra hepsi kuşbaşı şeklinde doğranır Kızgın yağda kızartılarak süzgece alınır Kıymanın içine maydanoz, yumurtalar, tuz,kimyon, karabiber ilave edilir Süzgeçte yağı süzülmüş patlıcanların yarısı alınarak fırın tepsisine yayılır Üzerine hazırladığımız harcın yarısı ilave edilir Artan patlıcanları eklenir, geri kalan harç üzerine ilave edilir Halka biçiminde doğranmış domatesleri böreğin üzerine yerleştirilir, aralarına sivri biberler konulur ve kızgın fırında 40 dakika pişirilerek sıcak servis yapılır Arzuya göre salata veya ayranla servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla