Konu
:
Sarıyer Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sarıyer Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarıyer Böreği
Sarıyer Böreği
Osmanlı Sarıyer Böreği - Sarıyer Böreği Tarifi - Sarıyer Böreği Yapılışı
500 gr un
15 gr tuz
1 tatlı kaşığı sirke
250 gr tereyağı (hamuru açmak için)
200 gr su
250 gr kıyma
2 kuru soğan
50 gr kuş üzümü
50 gr çam fıstığı
15 gr tuz
15 gr karabiber
70 gr tereyağı
¼ demet ince kıyılmış maydanoz
Kıyma Harcı içi Hazırlanışı:
Kuru soğanlar ince doğranır, tencerede tereyağı eritilip fıstık ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Kıyma ilave edilip arada karıştırılır
Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur
Islanmış kuş üzümü, tuz, karabiber ilave edilip ocaktan alınır
Soğuyunca ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır
Un elekten elenip karıştırma kabına alınır
Tuz, sirke ve su ilave edilip yumuşak olacak şekilde yoğrulur
İki eşit parçaya bölünüp üzerine 250 gr tereyağı el yardımı ile bastırılarak yedirilir
30 dakika bekletilip el yardımı ile tezgâh üzerinde yufka inceliğinde açılır
Açılan hamura kavrulmuş kıyma harcından şerit halinde koyulur
Rulo şeklinde sarılır
İstenilen şekil verilip yağlanmış fırın tepsisine alınır
175 derecede 45 dakika pişirilir
Sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul