Konu
:
Tahinli Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Çörek
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Çörek
Tahinli Çörek
tahinli anadolu çöreği tarifi - tahinli çörek nasıl yapılır - çörek tarifleri - kahvaltılık çörek tarifi
Tahinli Anadolu çöreği malzemeleri
4
5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 yumurta
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
İç malzeme:
Yarım su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Tahinli Anadolu çöreği hazırlanışı
Tahinli Anadolu çöreği: Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin
1 bardak su, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın
Unu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun
Üzerini nemli bezle örtüp hamur 2 misli kabarana kadar bekletin
Tahini sıvıyağ ile iyice karıştırın
Hamuru iki veya üç eşit parçaya ayırın
Her bir parçayı unlanmış zemine alıp elinizle açarak inceltin
Üzerine yağlı tahin karışımından
sürüp bohça şeklinde katlayın ve üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin
Hamurları tekrar açıp üzerine tahinli karışımdan sürün
Ceviz içi ve yenibahar serpip rulo yaparak sarın
Sağ ucunu içe sol ucunu dışa sararak ruloyu
burun ve kendi etrafında sarıp çörek şekline getirin
Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın
Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine
yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış
180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya
kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin
Afiyet olsun
Tahinli Anadolu çöreği artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul