Konu
:
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Tarifi - Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Malzemeleri
1 kilo kuzu eti
600 gram kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
50 gram margarin 3,5-4 su bardağı kadar su
2 tatlı kaşığı keik
Yeterince tuz ve karabiber
Üzerine Sürmek İçin:
1 Adet yumurtanın sarısı
Hamuru İçin: Milföy Hamuru
Yapılışı:
[Talaş Kebabı (Milföy Hamuru ile)] 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp tencereye koyduğumuz margarin yağında pembeleştirelim
Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencerenin ağzını kapatıp etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim
Tencerede etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince salçayı katıp 1-2 dakika daha kavuralım
3,5-4 su bardağı ile su ilave edip ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım
Pişmesine yakın geri kalan soğanları piyazlık kıyıp baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim
Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman tencereyi ocaktan indirip ince kıydığımız maydanozları ilave edip karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak soğutalım
Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım
Hamuru 15X15 ebatlarında kesip ortalarına hazırladığımız içten koyarak bohça şeklinde katlayalım
Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul