Yalnız Mesajı Göster

Milföy Hamurlu Talaş Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Hamurlu Talaş Kebabı



Milföy Hamurlu Talaş Kebabı
Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Tarifi - Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Milföy Hamurlu Talaş Kebabı Malzemeleri





1 kilo kuzu eti
600 gram kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
50 gram margarin 3,5-4 su bardağı kadar su
2 tatlı kaşığı keik
Yeterince tuz ve karabiber
Üzerine Sürmek İçin:
1 Adet yumurtanın sarısı
Hamuru İçin: Milföy Hamuru
Yapılışı:
[Talaş Kebabı (Milföy Hamuru ile)] 2 adet kuru soğanı ince ince doğrayıp tencereye koyduğumuz margarin yağında pembeleştirelim Serçe parmağı veya kuşbaşı kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencerenin ağzını kapatıp etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim

Tencerede etler bıraktığı suyu çekip de yağına binince salçayı katıp 1-2 dakika daha kavuralım 3,5-4 su bardağı ile su ilave edip ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım

Pişmesine yakın geri kalan soğanları piyazlık kıyıp baharatlar ile birlikte tencereye ilave edelim Etler ve soğanlar erime derecesinde iyice piştiği zaman tencereyi ocaktan indirip ince kıydığımız maydanozları ilave edip karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak soğutalım

Hazırladığımız milföy hamurunu kare şeklinde unladığımız tezgah üzerinde açalım Hamuru 15X15 ebatlarında kesip ortalarına hazırladığımız içten koyarak bohça şeklinde katlayalım

Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirelim AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla