Konu
:
Fırında Beşamel Soslu Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Beşamel Soslu Sebze
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Beşamel Soslu Sebze
Dolaptaki patlıcanlar ve kabaklarla, nasıl bir yemek yapabileceğiniz konusunda size değişik bir fikir olacak!
Malzemeler
2 büyük soğan
1 diş sarımsak
Yarım bardak zeytinyağı
4 orta boy domates, soyulup doğranmış
1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
2 büyük patlıcan
4 büyük kabak
3 dolmalık kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 büyük yumurta
2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
Tuz ve karabiber
Yemeğin tarifi
Patlıcanları alacalı soyun
Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın
Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin
Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin
(10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin
)
Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın
Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun
Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin
15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın
Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin
Piştikten sonra ılınmaya bırakın
Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın
(sebzelerin sulu olmamaları lazım)
Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın
Tereyağını tavada eritin
Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın
Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın
Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın
5 dakika ılınmasını sağlayın
5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
Fırını 200C'ye getirin
Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin
Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin
Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın
Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın
Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin
Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin
Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul