Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Şeftali Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Şeftali Tatlısı



açlığın verdiği sabırsızlıkla hızla yeriz, sonra da midemizde ağrılar başlar, hafif bir tatlı hem şekerinizi dengeler, hem de mideniz için problem yaratmaz


Malzemeler

6 şeftali
12 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı su
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Ceviz (isteğe bağlı)
Şam fıstığı (isteğe bağlı)
Dondurma
Tatlının tarifi
Şeftaliler soyulup ortadan 2'ye ayrılır
Çekirdekleri çıkarılır, tepsiye dizilir Her birinin üstüne birer tatlı kaşığı şeker serpilir Tepsiye 1,5 su bardağı su eklenir
200 derece fırında şeftaliler yumuşayıp şeker eriyene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
Fırından çıkan şeftaliler soğuyunca 1 su bardağı sütle hazırlanan krem şanti krema sıkacağı ile şeftalilerin içine doldurulur
Buzdolabında soğutulur
Dondurmayı ilave edip, cevizle süslenerek servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla