Konu
:
Dondurmalı Şeftali Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Şeftali Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Şeftali Tatlısı
açlığın verdiği sabırsızlıkla hızla yeriz, sonra da midemizde ağrılar başlar, hafif bir tatlı hem şekerinizi dengeler, hem de mideniz için problem yaratmaz
Malzemeler
6 şeftali
12 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı su
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Ceviz (isteğe bağlı)
Şam fıstığı (isteğe bağlı)
Dondurma
Tatlının tarifi
Şeftaliler soyulup ortadan 2'ye ayrılır
Çekirdekleri çıkarılır, tepsiye dizilir
Her birinin üstüne birer tatlı kaşığı şeker serpilir
Tepsiye 1,5 su bardağı su eklenir
200 derece fırında şeftaliler yumuşayıp şeker eriyene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
Fırından çıkan şeftaliler soğuyunca 1 su bardağı sütle hazırlanan krem şanti krema sıkacağı ile şeftalilerin içine doldurulur
Buzdolabında soğutulur
Dondurmayı ilave edip, cevizle süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul