Yalnız Mesajı Göster

Köz Biberli Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köz Biberli Bulgur Pilavı



Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan ve evde hazırlayabileceğiniz köz biberle harmanlanan güzel bir pilav tarifi


Besin değeri açısından pirinçten daha önemli olan bulgur, pilavıyla, çorbasıyla, köftesiyle sofralara enfes tatlar katabiliyor
Özellikle içinde şeker barındırmaması, yemeğini pilavsız yiyemeyen şeker hastaları için çok önemli
Malzemeler

2 Su bardağı bulgur

1 Baş soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ (Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz)

1 Yemek kaşığı biber ya da domates salçası

3-4 Köz biber

Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber

Pilavın tarifi

1 Baş soğanı küçük küçük doğrayıp sıvıyağ ile soldurun

Köz biberlerinizi de küp küp doğrayıp karışıma ilave edin

Salçayı, tuzu, kırmızı pulbiberi ve karabiberi ilave edin

Karışıma 4 bardak su koyarak kaynamaya bırakın

Su kaynayınca bulguru ilabe edip suyunu çektikten sonra pirinç pilavı gibi demnelmeye bırakın



Alıntı Yaparak Cevapla