Konu
:
Billuriye
Yalnız Mesajı Göster
Billuriye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Billuriye
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
6 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Süslemek için:
Yarım paket krem şanti
Arzu edilen meyveler
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Derin bir kapta önce 1 su bardağı ılık süte 2 kaşık şekeri ve mayayı karıştıralım
Sonra yumurta sarılarını ilave edip, çırpma teli ile karıştıralım
2 su bardağı unu, 1 tutam tuzu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip, tekrar iyice karıştıralım
Orta büyüklükte tek ya da küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp şeker serpiştirelim
Hamuru kalıba boşaltalım
Kalıbı oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlayalım
Hamur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirelim
Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltalım
Şerbet için 2 su bardağı şeker, su ve 1/4 limon dilimini kaynatalım
Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkaralım, 1 çay bardağı sütü krem şanti ile çırparak koyulaştıralım
Ters çevirdiğimiz tatlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süsleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul