Konu
:
Yoğurtlu İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu İrmik Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu İrmik Tatlısı
200 ml
yoğurt
200 gr un
200 gr irmik
600 gr şeker
20 gr tereyağı
1/2 adet limon suyu
Gül suyu
100 gr frambuaz, böğürtlen, vişne
Şerbet hazırlamak için 400 gr
şekeri 300 ml
su ile tencereye koyun, kaynayıp koyulaşınca limon suyu ve gül suyu ilave edip soğumaya bırakın
Karıştırma kabına yoğurt, un, irmik ve şekeri koyup bulamaç gibi bir hamur hazırlayın
Porsiyonluk kalıpları yağlayın ve yağ kokusu olması için ateşte biraz yakın
Hamuru kalıplara paylaştırın
Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Sıcak tatlılara soğuk şerbeti döküp söndürülmüş fırında 15 dakika bekletin
Üstüne meyveleri koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul