Konu
:
Baklava Yufkasından Gül Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Baklava Yufkasından Gül Tatlı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava Yufkasından Gül Tatlı
Baklava Yufkasından Gül Tatlı
1 paket baklava yufkası
1 paket tereyağı
2 su bardağı ceviz
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır
İlk yufka alınır, ortadan ikiye kesilir
Yüzeyine az eritilmiş tereyeğı gezdirilir
Kenarına dövülmüş ceviz konur
Önce rulo yapılır, sonra kendi etrafında sarılır
Yağlanmış tepsiye bütün güller dizilir
Üzerine kalan tereyağı gezdirilir
önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir
( Hazır baklava hamuru çabuk kuruduğu için naylon poşette bulundurmak gerekir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul