Konu
:
Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısılı Sütlü İrmik Tatlısı
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
10-12 adet kuru kayısı
İrmik tatlısı için sütü tencereye alın
Üzerine toz şeker, irmik, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve çırparak pişirin, hiç durmadan karıştırmak gerekir ki topaklanmalar olmasın
Diğer tarafta daha önceden sıcak suda bekletilmiş kuru kayısıları küp küp doğrayın
Ocaktaki irmiğiniz fokurdayıp kaynamaya başlayınca önceden pişirdiğiniz kuru kayısıları da ilave edin
1-2 dk
beraber kaynattıktan sonra sıcakken direkt olarak istediğiniz bir kalıba dökün
Sıcaklığı gidip tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırın ve bir gece kadar soğuyup iyice dinlendirin
Servis tabağına ters çevirerek, dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul