Konu
:
İrmikli Yoğurt Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Yoğurt Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Yoğurt Tatlısı
Keki için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su ve şeker kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılır
Kaynayan şerbete limon suyu eklenip altı kapatılıp, şerbet soğumaya bırakılır
Yumurta ve şeker iyice kabarana kadar çırpılır
Yoğurt ve sıvı yağ karışıma eklenir
Bir başka kapta un, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozu karıştırılır
Kuru kanşım yoğurtlu karışıma eklenir
En son limon kabuğu rendesi konulup, fırın tepsisine dökülür
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir
Kek 10 dakika ılıtıldıktan sonra dilimlenip, şerbetlenir
Bir kaç saat şerbeti çektirildikten sonra soğuk olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul