Konu
:
Beylerbeyi Çorbası -1
Yalnız Mesajı Göster
Beylerbeyi Çorbası -1
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beylerbeyi Çorbası -1
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Hindi suyu,
hindinin karaciğeriyle katısı ve yüreği
50 gram sadeyağ,
200 gram kırık pirinç,
2 iri patates,
1 çorba kaşığı un,
Yapımı: Soğuyan hindi suyunun yüzeyindeki donmuş yağları kevgirle çıkarmalı
Sonra bu suyu ateşe koyup ısıtmalı
Patatesleri ayıklayıp bir suyun içine tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğramalı
Bir tencereye sadeyağın yarısını koyarak kızdırmalı
Sonra suyu süzülerek kurutulan patatesleri katmalı ve bunları karıştırarak onbeş dakika kadar kızartmalı
Sonra kaynamakta olan hindi suyunu katmalı
Hindi suyu yeniden kaynamaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış olan kırık pirinci katmalı
Çorbayı yirmi dakika kadar kaynattıktan sonra hindinin kıyılırcasına ufak doğranmış karaciğerini, yüreğini ve katısını tencereye atmalı
Çorbayı on dakika daha kaynatmalı
Bir küçük tavada kalan yağı eritmeli
Yağ kızarmaya başlarken çabuk çabuk karıştırarak unu dökmell ve yağa yedirmeli
Yağlı unun rengi koyulaşmaya başlarken bir fincan kadar kaynar hindi suyunu katmalı
Şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynamakta olan çorbaya dökmeli
Bir dakika birlikte kaynattıktan sonra tenceredeki çorbayı servis kâsesine boşaltmalı ve sofraya çıkarmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul