Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf



Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf
Resimli Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf Tarifi,
Pekmezli Karışık Meyveli Hoşaf nasıl yapılır,
Pekmezli Karışık Meyveli Hoşafın yapımı


Meyveli Hoşaf Tarifi Resimli

Malzemeler

6 adet kuru erik
18 dilim kurutulmuş elma
18 dilim kurutulmuş armut
¼ su bardağı kuru üzüm
7 su bardağı su
100 gr (2/5 su bardağı) pekmez

Hazırlanışı

Kuru meyvelerin hepsini bol su ile güzelce yıkayın
Sonra, yarım gün süreyle ıslatın
Islatma suyu ile birlikte, meyveler yumuşayıncaya kadar, orta hararette 30 dakika kadar pişirin
Meyveler yumuşayıncaya pekmezi ilâve edin
5 dakik daha pişirdikten sonra ocağı kapatın
Ve, hoşafı soğutmaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla