Yalnız Mesajı Göster

Kızılcık Şurubu Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcık Şurubu Tarifi



Kızılcık Şurubu Tarifi
Kızılcık Şurubu nasıl yapılır
Kızılcık Şurubu yapılışı



KULLANILACAK MALZEMELER
  • 1 kg Kızılcık
  • 1 kg Şeker
  • 1 Adet Limon


YAPILIŞI

Bir tencereye şeker ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa alarak kaynatılır Koyulaşınca yani kıvamı olunca yıkayıp, ayıkladığımız kızılcıklarımızı ve limon suyunu şerbetimize ilave edip 5-6 dk daha kaynatalım, ocaktan indirelim Yarım saat beklettikten sonra şişelere süzerek dolduralım, serin ve güneşsiz bir yerde saklayalım

Tanelerini reçel veya marmelat yapımında kullanabilirsiniz Şurubun rengini bulandırmasın diye taneleri şuruba katılmaz

NOT : Şerbetin kıvamı şöyle anlaşılır Hazırladığımız şerbet soğuk suya damlatılır Şerbet suda sertleşip toparlanıp lokum haline geliyorsa kıvamı olmuş demektir

Kışlık şuruplar ikram edileceği zaman bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalan kısmına su koyup karıştırılıp ikram edilir

Afiyet Olsun…


Alıntı Yaparak Cevapla