Konu
:
Kızılcık Şurubu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızılcık Şurubu Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızılcık Şurubu Tarifi
Kızılcık Şurubu Tarifi
Kızılcık Şurubu nasıl yapılır
Kızılcık Şurubu yapılışı
KULLANILACAK MALZEMELER
1 kg
Kızılcık
1 kg
Şeker
1 Adet Limon
YAPILIŞI
Bir tencereye şeker ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa alarak kaynatılır
Koyulaşınca yani kıvamı olunca yıkayıp, ayıkladığımız kızılcıklarımızı ve limon suyunu şerbetimize ilave edip 5-6 dk
daha kaynatalım, ocaktan indirelim
Yarım saat beklettikten sonra şişelere süzerek dolduralım, serin ve güneşsiz bir yerde saklayalım
Tanelerini reçel veya marmelat yapımında kullanabilirsiniz
Şurubun rengini bulandırmasın diye taneleri şuruba katılmaz
NOT :
Şerbetin kıvamı şöyle anlaşılır
Hazırladığımız şerbet soğuk suya damlatılır
Şerbet suda sertleşip toparlanıp lokum haline geliyorsa kıvamı olmuş demektir
Kışlık şuruplar ikram edileceği zaman bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalan kısmına su koyup karıştırılıp ikram edilir
Afiyet Olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul