06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kokteyl tarifleri
ABSOLUTE BALALAIKA
1 ölçü Absolute Votka
1 ölçü Cointreau
1 ölçü Limon Suyu
Karıştırdıktan sonra uzun bir bardakta servis yapın
AFRICAN SPIRITS
6 cl Bacardi
3 cl Şeftali likörü
6 cl passion fruit suyu
4 cl Sweet and Sour mix
4 cl mango suyu
Shaker da buzla çalkalanır
Buzlarla birlikte Bordeaux bardağına doldurulur
Kiwi dilimiyle süslenerek iki pipet le süslenir
Akrep (Scorpion)
İçindekiler :
Ufalanmış buz
1 ölçü Rom
3/4 ölçü Rom
3/4 ölçü brendi
1/4 ölçü triple sec veya portakal likörü
1/2 ölçü portakal suyu
1/2 lime (misket limonu) suyu
Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar ufalanmış buz ile doldurun Portakal suyu, lime (misket limonu) suyu, Rom Black ve Rom, triple sec veya portakal likörü ekleyin İyice çalkalayın Süzerek Highball bardağına bol kırık buz ile beraber dökün Lime (misket limonu) dilimi ile süsüleyerek servis edin
ALEXANDER (Gin Alexander)
3 cl Cin
3 cl Kakao Likörü
3 cl Taze vurulmuş krema
Shakera dört beş parça buz koyduktan sonra, malzemeleri ekleyin İyice çalkalayarak karıştırın Kokteyl bardağına boşaltın Rendelenmiş hindistancevizi veya çikolatayla süsleyerek servis yapın
ALEXANDERS SISTER
3 cl Cin
3 cl Nane Likörü
3 cl Taze vurulmuş krema
Shakerda dört beş parça küp buzla malzemeleri karıştırın Kokteyl bardağında servis yapın
ALTIN KOZA
4 cl Votka
2 cl Safari
2 cl Archers Peach Schnapps
4 cl ananas suyu
4 cl damla grenadine
Shaker da buzla çalkalanır
Stem coctail bardağında sunulur
AMBIANCE
5 cl Beefeaters cin
5 cl muz likörü
5 cl portakal suyu
3 cl Bindallı likörü
Cin, muz likörü ve portakal suyu old fashioned bardağa doldurulur
İki parça buz atılır
Üzerine likör eklenir
Likör renk olarak diğerlerinden ayrılır
Portakal dilimiyle süslenerek sunulur
ARCHERS ST PETERSBURG
1 ölçü Archers
1 ölçü Malibu
2 ölçü
Smirnoff Votka
4 ölçü Ananas suyu
Grenadin
Malzemeyi çalkalayın ve süzün Kokteyl bardağında bir dilim ananas ile süsleyerek servis yapın
ARMAĞAN KOKTEYLİ2 ölçü turunç likrü
2 ölçü portakal likörü
2 ölçü gül likörü
23 ölçü kanyak
İçkileri limon kabuğu ve buzla çalkalayın Servis edin
ARRIVEDERCI
2 ölçü vodka
1 ölçü sarı Chartreuse
3 ölçü portakal suyu
1-2 damla Grenadine
Blender da karıştırın Ayaklı bardakta limonla süsleyerek servis edin
ASTORIA
6 cl Cin
3 cl Cinzano
1 damla Angustra Bitter
İçkileri cam kokteyl karıştırma kabında soğutun Buzdolabında soğutulmuş kokteyl bardağına boşaltın İçine yeşil zeytin koyarak servis edin
AVALON
¾ Fillandia Vodka
¼ Pisang Ambon
6 cl Elma suyu
1 5 cl taze limon suyu, limonata
Uzun barkdağı buzla doldurun Limon suyunu, elma suyunu, Pisang Ambon ve Fillandia Vodka yı koyun Üstünü limonatayla doldurun Kısaca karıştırın ve salatalık kabuğuyla süsleyin Bir kokteyl kirazı ekleyin
(Timo Haimi tarafından hazırlanan bu kokteyl 1991 yılında Fillandia Vodka Long Dring Yarışmasını kazanmıştı Salatalık kabuğu harika göründüğ gibi çok hafif bir tad veriyor )
BAROMETRE
2 cl Pina Colada
2 cl Malibu
2 cl Safari
2 cl Cointreau
2 cl süt
2 cl vişne suyu
2 cl portakal suyu
Shaker da buzla çalkalanır
Stem cocktail bardağına süzülür
Portakal dilimiyle süslenerek sunulur
Başkan (El Presidente)
İçindekiler :
Küp buz
Ufalanmış buz
2 ölçü Rom
1 ölçü rosso vermut
1/3 ölçü sek-dry vermut
1 çay kaşığı grenadine (nar şurubu)
1 dilim portakal
1 kiraz
Yapılışı : Shakerı yarısına kadar küp buz ile doldurun Grenadine (nar şurubu), dry vermut, rosso vermut ve Rom ekleyin İyice çalkalayın Kırılmış buzu Old Fashioned bardağına doldurun Portakal dilimi ve kiraz ile süsleyerek servis edin
Batidas
İçindekiler :
Kırılmış buz
2 ölçü Rom
12 cl taze iri parçalar halinde ananas
1/2 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı : Blendera kırılmış buzu yerleştirin, içine rom, ananas parçaları ve toz şekeri ekleyin İyice karıştırın, geniş şarap bardağında, kamış ile birlikte servis edin
BED OF ROSES
5 cl votka
1 cl muz likörü
1 cl portakal likörü
1 cl grenadine
4 cl ananas suyu
4 cl portakal suyu
Shaker da buzla çalkalanır
Collins bardağına süzülür
Portakal dilimiyle süslenerek sunulur
Bennet Kokteyli (Bennet Cocktail)İçindekiler :
Küp buz,
2 ölçü Cin
2/3 ölçü lime (misket limonu) suyu
1/3 ölçü şeker şurubu
1 damla bitters
(içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)
Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun Cin, lime (misket limonu) suyu, şeker şurubu ve bitteri (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki) ekleyin Çalkaladıktan sonra kokteyl bardağında servis edin
Bernardo
İçindekiler :
Küp buz
2 ölçü Cin
1/2 ölçü triple sec ya da
1/2 ölçü portakal likörü
2 çay kaşığı limon suyu
2 damla bitters (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki)
Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun Cin, portakal likörü, limon suyu ve bitteri (içine acı otlar da karıştırılan bir çeşit içki) ekleyin Çalkaladıktan sonra kokteyl bardağına dökün ve üstünü limon twisti ile süsleyerek servis edin
Beyaz Bayan - White Lady
İçindekiler :
Küp buz
1/2 ölçü Cin
1/2 ölçü portakal likörü
1/2 ölçü limon suyu
Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun Üstüne limon suyunu dökün Ardından portakal likörü ve Cin ekleyin İyice çalkalayın ve süzün Soğutulmuş kokteyl bardağında servis edin Arzu ederseniz Old Fashioned bardakta da servis edebilirsiniz
BEYOĞLU SPECIAL
8 cl Bacardi rom
4 cl Malibu
4 cl limon suyu
4 cl portakal suyu
1 tatlı kaşığı şeker şurubu
1-2 damla grenadine
Shaker da buzla çalkalanır
Stem Cocktail bardağına süzülür
Limon dilimiyle süslenerek süzülür
BLOODY MARRY
1 cl votka
1 cl domates suyu
küçük kaşık karabiber
talaş buz
En popüler votka kokteyli
Tadı acımtırak olmasına rağmen çok kişi tarafından tercih edilir
BLUE BIRD
4 cl Bacardi rom
4 cl Blue Curaçoa
6 cl ananas suyu
Shaker da buzla çalkalanır
Hingball bardağına süzülür
Ananas dilimi ve kokteyl kirazıyla süslenerek sunulur
Bronx Kokteyli (Bronx Cocktail)
İçindekiler :
Küp buz
1/2 Ölçü Cin
3/4 ölçü rosso vermut
3/4 ölçü sek-dry vermut
3/4 ölçü portakal suyu
Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun Cin, 2 vermut çeşidini ve portakal suyunu ilave edip, iyice çalkalayın Ve kokteyl bardağında servis edin
Caipirinha
İçindekiler :
Küp buz
2 1/2 ölçü Rom
1 taze lime (misket limon)
1 1/2 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı :
İyi yıkanmış lime (misket limonu) top top kesin (yaklaşık 8 parça kadar) Bardağın içine şeker, kesilmiş lime'ları (misket limonları) ve toz şekeri çözülene kadar ezin Ardından da Rom ekleyin Old Fashioned bardağına buzlarıyla beraber dökerek servis edin Arzu ederseniz Lime (misket limon) dilimi ile süsleyebilirsiniz
CARDINAL
4 cl Cardinal elma
2 cl limon suyu
Sprite
Long drink bardağında karıştırılır
Limon dilimi ve nane yaprağıyla süslenerek sunulur
Cin Daisy (Gin Daisy)
İçindekiler :
Küp buz
Ufalanmış buz
2 ölçü Cin
1 ölçü limon suyu
1/2 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı grenadine (nar şurubu)
1 ölçü soda
1 konserve kiraz
1 dilim portakal
Taze nan yaprağı filizi
Yapılışı :
Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun Üstüne Cin, limon suyu, pudra şekeri ve grenadine (nar şurubu)'i ekleyin İyice çalkalayın ve süzerek Old Fashioned (eski moda) bardağına, kırılmış buzlarla birlikte boşaltın Üstüne sodayı ekleyin ve mevsim meyveleri ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis edin
|
|
|