Konu
:
Resimli Helise Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Resimli Helise Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Resimli Helise Tarifi
Resimli Helise Tarifi
Helise nasıl yapılır
Malzemeler
2 kg süt danası eti
1 kg dövme
4 parça kuzu kemik
Yapılışı
1 kg dövme bir gece önceden su dolu plastik bir kapta ıslatılmaya bırakılır
2 kg dana eti sudan geçirilerek kanı akıtılır
2 kg et, iri parçalara ayrılarak içerisine 4 parça kuzu kemiği, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek orta ocak ateşte, düdüklü tencerede 1 saat pişirilir
Bir gece önceden ıslatılmaya bırakılan dövmelerin beyaz suyu çıkana kadar yıkanıp süzülür
Yüksek ocak ateşte üzerini 2 parmak su geçecek kadar dövmeler eklenir, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek kaynamaya bırakılır
Kaynayıp suyunu çeken dövmeler düdüklü tencerede pişirilmiş olan etler ile aynı tencereye konulur ve dövülür
Yemeğin pişmesi çok önemlidir
Dövmenin kolay olabilmesi yemeğin tadı içindir
Dövme işlemi tokmakla yapılır; eğer tokmağınız etlere yapışıyor ise tokmağın ucu ıslatılır
Tane tane bir görüntü olmaması gerekir
Lezzet vermesi açısından etlerin piştiği tenceredeki et suyundan 1 kaşık alınarak dövme işlemi devam eder
Dövme işlemi tamamlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır
Dinlendirilen yemeğimiz servis tabağına alınarak 3 kaşık tereyağı eritilir
Yağ için çukurlar açılan heliseye, tereyağı ve karabiber eklenerek servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul