Konu
:
Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli ,
Resimli Hüthüt Kuşu Tarifi
Hüthüt kuşu tarifi
İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek
Malzemeler:
750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr süzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuz
toz karabiber
Hazırlanışı:
Etler az sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir
Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır
Ayvalar yıkandıktan sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir
Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur
Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir
Alt üst edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üzerine alınır
Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir
Bademler az sıvıyağda kavrulur, üzerine kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin üzerine eklenir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul