Yalnız Mesajı Göster

Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?



Hüthüt Kuşu Nasıl Yapılır?
Hüthüt Kuşu Tarifi Resimli ,
Resimli Hüthüt Kuşu Tarifi


Hüthüt kuşu tarifi

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek

Malzemeler:

750 gr kemiksiz kuzu eti
450 gr ayva
75 gr teyerağı
10 gr süzme bal
10 gr şeker
50 gr badem
30 gr kuru kayısı
sıvıyağ
tuz
toz karabiber

Hazırlanışı: Etler az sıvıyağ ile çok kısık ateşte suyunu salana kadar pişirilir Süzme bal bir miktar su ile karıştırılarak ballı su hazırlanır Ayvalar yıkandıktan sonra iki ucundan sap kısımları temizlenir ve önce ikiye sonra da dörde bölünürek içleri temizlenir Etler suyunu çekmeye başlayınca kuz ve karabiber konulur Etler rengini alınca ballı suyu katılır ve üzerlerine toz şeker serpilir Alt üst edilerek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce etlerin üzerine alınır Tavada kalan yağ da etlerin üzerine eklenir ve 5 dakika daha pişirilir Bademler az sıvıyağda kavrulur, üzerine kayısılar eklenir ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin üzerine eklenir
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla