Yalnız Mesajı Göster

Kuzu etli bahar türlüsü nasıl yapılır

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu etli bahar türlüsü nasıl yapılır



Kuzu etli bahar türlüsü nasıl yapılır
Kuzu etli bahar türlüsü yapılışı
kuzu etli bahar türlüsü yapımı



Kuzu etli bahar türlüsü malzemeleri

500 gr kuzu kuşbaşı
4 soğan
300 gr bezelye
300 gr bakla
2 enginar
5-6 kiraz domates
2 taze sarımsak
2 çorba kaşığı un
1'er çay kaşığı kekik, karabiber
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Kuzu etli bahar türlüsü hazırlanışı

Kuzu etli bahar türlüsü: Bezelyeyi ayıklayın Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin Taze sarımsakları temizleyip kıyın Soğanları soyup küçük küçük doğrayın

Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun Bezelye ve baklayı ekleyin Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla