Konu
:
Kaymaklı Nuar Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Nuar Sarma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Nuar Sarma
Kaymaklı Nuar Sarma
Resimli Nuar Tarifleri,
Kaymaklı Nuar Sarma nasıl yapılır,
Kaymaklı Nuar Sarma yapılışı oktay usta
Malzemeler
1 kg
dana nuar
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
tuz, karabiber
defne yaprağı
taze kekik
biberiye
Panelemek için:
2 su b
tarhana
1 yumurta beyazı
yarım çay b
su
Beğendisi için:
1 kg
patlıvan
3 çorba k
tereyağı
2 çorba k
un
4 su b
süt
250 gr
kaymak
taze muskat
Servis için:
250 gr
kurutulmuş domates
50 ml
krema
semiz otu
roka
Hazırlanışı:
1 kg
dana nuarı tencereye alın
Üzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyin
Üzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin
Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesin
Eti panelemek için 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın
Kestiğiniz nuarı ilk öce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada kızarın
Beğendisi için ise patlıcanları közleyin
Közlendikten sonra ezin
Tencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurun
Üzerine patlıcanları ekleyin
Üzerine süt kaymak ve muskat ilave edip karıştırarak bir beğendi hazırlayın
Servis için ise 250 gr kurutulmuş domatesi haşlayın
Semiz otunu ve rokayı taavay alın
Üzerine krema ilave edip 3 dakika soteleyin
Servis tabağına beğendiyi alın
Kenarlarına kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizin
Beğendinin üzerine nuar etleri yerleştirin
Üzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul