06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
kuru börülce salatası
kuru börülce salatası

- 100gr kuru börülce (6 saat suda beklettim)
- 2 baş taze soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- yarım limonun suyu (Ladido biraz sirke koyuyormuş)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz, biber, acı pulbiber ve biraz kimyon
1- Börülceleri pişirin (Ben yine düdüklü tencere kullandım Kapaktaki ikinci halka çıktıktan sonra 4-5 dakika hafif ateşte pişirdim ) İstediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra süzün ve soğuk suyla çok kısa yıkayın Hemen zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla karıştırın
2- Sofraya getirmeden önce ince doğranmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın
(Bu salata tarifini okuyanlar, senin salataların hep aynı; maydanoz, dereotu, taze soğan diyebilirler Ama domates, salatalık, biber ve daha bir sürü sebzeyi yemediğim için salatalar mecburen böyle bir kaç temel maddeden oluşuyorlar Sizler içine sivri biber, havuç, vs ekleyebilirsiniz )
AFİYET OLSUN
|
|
|